goed en slecht nieuws. - Reisverslag uit Chanthaburi, Thailand van Els Sosef - WaarBenJij.nu goed en slecht nieuws. - Reisverslag uit Chanthaburi, Thailand van Els Sosef - WaarBenJij.nu

goed en slecht nieuws.

Door: els

Blijf op de hoogte en volg Els

09 Mei 2008 | Thailand, Chanthaburi

Hallo allemaal.

We zijn inmiddels alweer bijna 4 dagen verder en er is weer veel gebeurd. na ons vertrek uit Nong Khai zijn we langs de Mekong afgezakt naar Mudahkan. Onderweg hebben we een bijzondere beeldentuin bezocht, een waterval en een mooie tempel. Vlakbij Mukdahkan lag ook weer een Nat. Park en daar hebben we weer gewandeld. Het blijft moeilijk om de route in zo'n park te volgen want veel staat alleen in het thais. We raken dan ook wel eens de weg kwijt en vinden niet altijd datgene wat we voor ogen hadden. De natuur blijft echter mooi. Kim en Bjarne hebben nu wel genoeg parken bezocht vinden ze en willen de zee wel weer eens zien. Onze route hebben we dan ook ingekort en we zijn binnendoor naar het zuiden afgezakt. Wel zijn we nog langs een olifantendorp geweest. Het was afwachten of we ze zouden zien want de bewoners hebben weliswaar vaak een olifant als "huisdier" ze werken er ook veel mee in de bossen. Bij het binnenrijden van het dorp was het al meteen raak. We zagen meteen een olifant staan. Heel apart om ze weer van zo dichtbij te zien. Verderop in het dorp stonden er nog veel meer. Kim en Bjarne kochten snel bananen en hebben ze gevoerd. Ze vonden het geweldig. Verder die dag hebben we ook de Kmer tempels bezocht.
Nog goed in tact en heel indrukwekkend.
Onze overnachting in Surin (gisteren) zullen we niet snel vergeten. Hier kregen we een ongeluk. Een brommertje knalde bovenop onze auto en schoof behoorlijk onderuit. We schrokken enorm van de klap. Jullie moeten weten dat ze hier zonder helm rijden en mijn eerste gedachte was, dat kan nooit goed zijn. Gelukkig viel dit reuze mee. Hij stapte zelf weer overeind en had alleen last van zijn arm en been. Wij hadden niets maar de zijkant van de auto is behoorlijk beschadigd en de spiegel lag er naast. En dan is het moeilijk om te communiceren in de thaise taal. Omstanders hadden de politie al gebeld en als buitenlander dachten wij nu worden we behoorlijk gepakt. Maar uit het niets verscheen daar ineens onze manager van het hotel die behoorlijk engels sprak en hij heeft voor ons bemiddeld en ons fantastisch geholpen. De ouders van die jongen waren ook gekomen en wilden verder niks met ons regelen. Ze vonden het wel goed zo. Met hun zoon was niks aan de hand en met de kapotte brommer kwam het ook wel goed. Later bleek dat de jongen geen rijbewijs had. Fred is met de manager van het hotel naar het politiebureau gegaan om rapport op te maken en ik heb met de kinderen in de hotelkamer afgewacht. Kim was aardig overstuur en we waren heel opgelukt dat Fred alweer na 3 kwartier terug was. De manager heeft voor ons getuigd dat het niet onze schuld is en hij heeft tevens het verhuurbedrijf en de verzekering gebeld. Deze kwamen nog dezelfde avond langs en hebben ons verteld dat we de volgende dag bij de Toyota dealer alleen de spiegel moesten laten repareren. Dit klusje was in een klein uurtje klaar en met een gedeukte auto zijn we dan nu in Chantaburi aangekomen. Gelukkig had Fred alle risico's van te voren afgekocht en daar zijn we nu enorm blij mee. Als het goed is kunnen we deze auto straks gewoon in Bangkok weer inleveren. We hebben het als heel spannend ervaren en waren er ook wel van onder de indruk. Gelukkig zijn we daar nu overheen en zijn we weer vrolijk aan het vakantievieren. We hebben hier weer een mooi hotel gevonden en fred en de kids liggen weer in de
pool. Ze zijn zojuist met zijn 3-en op stap geweest om een kadootje voor mij te kopen want ik word morgen alweer een jaartje ouder. We gaan morgen hopelijk met de dolfijnen zwemmen en daar kijken we erg naar uit. Een hele aparte manier om je verjaardag te vieren.
De volgende keer kunnen jullie lezen hoe we dit ervaren hebben.
Een heel verhaal weer. Ik ga nu ook snel even plonsen in de pool. Het is tenslotte 35 graden maar ik lees dat het bij jullie gelukkig ook mooi weer is.
Geniet ervan.
Tot de volgende keer.
Liefs Els, Fred en de kids.

• 09 Mei 2008 - 11:10

Léon Sosef:

Nou nou een hele belevenis. Gelukkig dat alles goed is afgelopen uiteindelijk daar in het vreemde Thailand.
    Els morgen een fijne verjaardag zo tussen de dolfijnen. Dat jullie er maar een leuke dag van mogen maken.

• 09 Mei 2008 - 11:17

Brigitte En Monique:

hallo vakantiegangers, wat een spectaculair verhaal zeg. Wij kunnen ons voorstellen dat jullie wel even geschrokken zijn.
    Wij zitten hier heerlijk in het zonnetje buiten. Iedereen is vrij vandaag. Sander vakantie, GJ naar Parijs (Roparun) met Sandrine, Manuel weg. Alleen wij 2-tjes met Anna. Maar die werkt vandaag voor het laatst. Ze gaat ergens anders werken....
    Nou nog lekker genieten en vooral ons laten meegenieten door jullie leuke verhalen!
    Groetjes Brigitte en Monique

• 09 Mei 2008 - 13:43

Marjorie:

Hoi Els,

Alvast een hele fijne verjaardag gewenst!!!!!

Groetjes van Marjorie

• 09 Mei 2008 - 14:14

Hetty:

Woh, Els wat een verhaal heel fijn dat het goed is afgelopen. Voor de rest genieten we enorm van jullie belevenissen en ja hier is het ook zomer dus we zijn niet echt jaloers want het is ook een soort vakantie!!!

Gefeliciteerd alvast met je verjaardag, heerlijk tussen de dolfijnen en groetjes en dikke kus van ons allemaal, Hetty

• 09 Mei 2008 - 14:31

MarionTiemessen:

Hoi Fred,Els,Kim en Bjarne,

Wat spannend allemaal. Wij begrijpen dat jullie enorm geschrokken zijn. Dan zit je toch erg ver weg in een vreemd land. Goed dat het zo goed is afgelopen. Geniet maar weer van jullie verdere vakantie. Het lijkt mij erg leuk om met dolfijnen te gaan zwemmen en dat nogwel op je verjaardag. Prettige verjaardag en heel veel plezier met z'n viertjes. Ik ga ook weer lekker de zon in, nog even bakken voor het avondeten.

Marion

• 09 Mei 2008 - 14:33

Liesbeth En Boys:

Zo Elsje dat is nog eens wat! Ik zou ook onwijs schrikken als mij dit zou overkomen. Gelukkig is het goed afgelopen! Volgende keer als jullie naar Thailand gaan verwacht ik natuurlijk wel dat Freddy een aardig mondje Thaais spreekt........... of is het nu Thais. Nou ja je begrijpt wat ik bedoel. Wij genieten hier ook nog even van het mooie weer. We zijn gisteren teruggekomen uit Normandie. Daar was het weer niet optimaal maar het bezoek was wel erg indrukwekkend. We zijn op bijna alle landingsstranden geweest en hebben veel musea bezocht. En dat voor cultuurbarbaren zoals wij........!
    Nou lieve allemaal geniet van de dolfijnen. Dit is ook onze grootste wens dus we zijn erg jaloers nu.
    Elsje een hele fijne verjaardag en we horen wel hoe het is geweest.
    xxxx Liesbeth en de boys.

• 09 Mei 2008 - 16:08

Hetty Reuvers En Fam:

Hallo els gefeliciteerd met je verjaardag . gelukkig dat alles goed is afgelopen. heel veel plezier op je verjaardag. geniet lekker van je vakantie het onze zit er al bijna op groetjes hetty reuvers en familie

• 09 Mei 2008 - 17:37

Arno:

Hoi vakantievierders wat een verhaal !!
    maar gelukkig hebben we de foto's nog!
    Els ik wens je voor morgen een hele fijne
    verjaardag.
    Arno.

• 09 Mei 2008 - 19:56

Paul:

God, op je blote knielen bedanken dat het zo afgelopen is.
    Gefeliciteerd met je verjaardag, is weer eens wat anders feestje met het gezin in het buitenland.
    Veel plezier met Flipper.

• 09 Mei 2008 - 20:13

Aad:

Hoi Els, Fred, Kim en Bjarne,

Spannend en leuk hoor, om al jullie verhalen te lezen. Wat een belevenissen allemaal. Gelukkig is alles goed afgelopen met het ongeluk.
    Veel plezier morgen: dolfijnendag!!! Els alvast gefeliciteerd. Vergeet Fred, Kim en Bjarne niet te tracteren op lekker tropisch ijs.
    Groetjes, voorspoedige reis, van
    Oscar en Aad

• 10 Mei 2008 - 06:57

Danielle Van Tilborg:

Hallo Els en verdere familie,

Allereerst van harte gefeliciteerd met je verjaardag !!! Wens je een hele leuke dag toe en veel plezier met de dolfijnen !!! Gelukkig is het goed afgelopen met het brommerongeluk !! Was wel schrikken natuurlijk !!!

Ga maar weer heerlijk genieten in het zonnige en warme Thailand en ben nu al erg benieuwd naar jullie foto's !!!

Groetjes ,

Danielle

• 10 Mei 2008 - 10:31

Heleen:

Els , Gefeliciteerd met je verjaardag. Wel een hele speciale plaats om je verjaardag te vieren.
    Ik ben blij dat alles in Surin goed is afgelopen. Geniet verder.

• 10 Mei 2008 - 10:59

Suzanne:

Er is er een jarig, hoera, hoera.

Gefeliciteerd met je verjaardag en geniet van het zwemmen met de dolfijnen, maar dat lukt vast wel. Zo word het wel een heeeeeeel bijzondere verjaardag.

Veel verjaardagsgroeten Cor Suzanne en Vincent

• 10 Mei 2008 - 11:01

Pa En Ma Vd Berg:

Hoi Elsje,

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag en geniet nog even van jullie welverdiende vakantie.

Tot snel

Pa en Ma

• 11 Mei 2008 - 15:19

Monique:

Jeetje zeg, gelukkig is het allemaal goed afgelopen. Els nog gefeliciteerd met je verjaardag. Wij zijn net terug uit Elspeet Ook heerlijk, maar niet zo'n belevenis als dat van jullie. Nou nog veel plezier en uitkijken voor brommertjes (je mag nog blij zijn dat het geen olifant was, ha ha.)

Groetjes
    Ernst, Monique en Majenka.