Laatste dag Lantau/New Territories/tempel - Reisverslag uit Hongkong, Hong Kong van Els Sosef - WaarBenJij.nu Laatste dag Lantau/New Territories/tempel - Reisverslag uit Hongkong, Hong Kong van Els Sosef - WaarBenJij.nu

Laatste dag Lantau/New Territories/tempel

Door: Els

Blijf op de hoogte en volg Els

15 Juli 2013 | Hong Kong, Hongkong

Vrijdag 12 juli. 34 graden. Zonnig en warm.

Na het uitstapje van gisteren weer een relaxdagje. Dat betekende naar het strand en het zwembad.
Tijdens het zwemmen in de zee sprongen er opeens vliegende vissen voor ons gezicht. Bij Bjarne kwam er zelfs een tegen zijn kin. Ik begon spontaan te gillen. Kim die als enige op het strand was gebleven hoorde mij gillen. Maar goed dat er geen vis in onze mond sprong hahaha.
Het is alweer ons laatste dagje hier. Ook deze week is omgevlogen. Wat we nog van plan waren om te doen was Disneyland maar vanwege de hitte hebben we dit maar overgeslagen. Wijs geworden van onze ervaring in Ocean Park waarbij we soms heel lang in de rij moesten wachten in de brandende zon.
Opnieuw zo'n ervaring leek ons geen pretje. Bovendien was deze week ook bedoeld als relax week dus dan moet je hem ook weer niet te vol proppen met uitjes.
Morgen gaat dus onze laatste week in. We zitten dan in de New Territories.
Dit ligt in het noorden van Hongkong, ook buiten de drukte. Vlakbij de grens met China. Het staat bekend om zijn mooie natuur.

Zaterdag 13 juli. 34 graden. Bewolkt.

Inmiddels zitten we in Sha Tin/ New Territories. ( Regal Riverside Hotel) Een gedeelte waar weinig toeristen komen. Alles staat veelal in het chinees en dat vergt een uitdaging. Zie dan maar eens wijs te worden uit een menukaart. Gelukkig staan er ook plaatjes bij. Hier ga je bij de ingang van een restaurant in de rij staan. Kies je je menu wat hangt aan een grote muur. Je bestelt ( het vrouwtje meegenomen naar de menukaart en plaatjes aanwijzen, ze sprak geen woord engels) en betaalt meteen bij binnenkomst en vervolgens haal je je eten bij een counter op en zoek een plekje. (Spotgoedkoop, voor zijn vieren nog geen 15,00 euro) Dat plekje zoeken is nog niet eenvoudig. Het is er razend druk.
De kids zijn helaas niet helemaal in orde. Bjarne rent al 2 dagen naar de WC en Kim is vandaag flauw gevallen. Nou, komt dat bijna wel iedere vakantie voor, dus daar schrikken we niet zo van. Het zal wel door de hitte komen. Vanmiddag zijn we na het inchecken maar in het hotel gebleven. In de koelte en nabijheid van een WC. Ook geen ramp, het hotel is prima. Zelfs luxe met zwembad en een ruime luxe 4 pers. kamer.

Zondag 13 juli. 33 graden en bewolkt.

Kim en Bjarne voelde zich vandaag goed genoeg om ongeveer 500 treden te lopen. We zijn naar de tempel van de 10.000 boeddha's geweest. Deze ligt hoog tegen een berg aan. Om er te komen moet je eerst een steil stuk omhoog en dan dus die trap op van 500 treden. Langs de trap staan al levensgrote boeddha beelden. Al die treden in de hitte viel niet mee, maar eenmaal boven was het de moeite wel waard. Het plein bestond uit een hoofdtempel waarin zich langs de muur 10. 000 kleine Boeddha beeldjes stonden. Op het plein stond ook een pagode omringd met beelden en in een glazen vitrine stonden de dicipelen van Boeddha uitgebeeld.
Op een hoger gelegen gedeelte kon je nog wat kleinere tempels bezoeken en een hele grote witte bodhisattva, geplaatst voor een waterval tegen de bergwand aan. Alles was even indrukwekkend.
Eenmaal terug in het zwembad ons zweet eraf gezwommen en in de avond naar Sha Tin centrum geweest om een beetje te winkelen en een hapje te eten.

Liefs Els & family.

• 15 Juli 2013 - 05:30

Lijntje:

fijn dat het weer beter gaat met Kim en Bjarne! Dikke knuffel!

• 15 Juli 2013 - 09:59

Léon:

Gelukkig gaat het weer goed met Kim en Bjarne. Nog een weekje genieten!

• 15 Juli 2013 - 12:20

Marja:

Lijkt me inderdaad fantastisch om te zien en leuk toch dat bestellen in het chinees. Dat hoort er toch een beetje bij. Veel plezier in jullie laatste week!

• 15 Juli 2013 - 17:26

Hetty Reuvers:

Gelukkig zijn de kinderen weer beter. Ik lees dat het met jullie goede gaat. Dat het jullie een te gekke reis hebben veel gezien,lekker genieten van het zwembad in het hotel en natuurlijk goedkoop eten en goed koop shoppen wat wil je nog meer. Nu nog genieten van de laatste week. groetjes uit fijnaart doei.

ps het is hier ook warm weer25 a 26 graden.

• 15 Juli 2013 - 19:57

Marion:

Fijn dat jullie weer zo genieten van jullie vakantie. Ondanks de hitte zien en doen jullie toch weer heel veel. Gelukkig zijn Kim en Bjarne weer opgeknapt. Ik ben benieuwd wat jullie uiteindelijk gegeten hebben. Wel een uitdaging hoor, zo je eten bestellen. Geniet nog van jullie laatste dagen in Hongkong. Zijn benieuwd naar jullie overige verhalen als jullie weer terug zijn.

• 16 Juli 2013 - 20:36

Aad:

Bedankt weer voor je leuke reisverslag, Els. Geniet nog met zijn allen van jullie laatste weekje! Groetjes uit ypenburg.